lördag 28 maj 2011

......

Förstår inte vad schäfersverige håller på med. Mig veterligen så finns det bara en schäfer, ändå finns det de som vill att man ska vara snällare mot en "extriörschäfer" tex på SSM (modprov o överfallet). Det finns klara direktiv för hur detta skall utföras oavsett vilken typ av hund som kommer, tyvärr är många av dessa hundar för dåligt tränade helt enkelt. Har själv sett hundar som blåkörts dagarna innan, varför kan man inte ge hundarna en ärlig chans och träna de innan de kommer till SSM. Sen finns det de som tränar hela året och dessa hundar gör det!! Själv blev jag anklagad för att slagit en hund i huvudet så var inte fallet. Anser att den hunden har inskräkningar i sin belastbarhet som ägaren inte kan inse utan då skyller man på figuranten istället. Dessa figuranter får så mycket skit så fort en hund inte klarar sig, säger bara det ska ni ut på skyddsplan träna ordentligt ta vara på de figgar som finns, finns inte så många.
Alla hundar passar inte för skyddsarbetet det är synd och skam att folk inte kan inse det att deras hund inte passar för det. Det finns mycket annat man kan göra med sin hund!!!

Gästbloggare FW

2 kommentarer:

  1. Hej Fredrik
    Jag bara undrar en sak: Hur kan du bedömma att "hunden har inskräkningar i sin belastbarhet" när du för drygt ett halvår sedan inte kom ihåg varken föraren, hunden eller incidenten? Jag stod nämligen brevid när du inte mindes då.
    Mvh Maria

    SvaraRadera
  2. Hej Maria! Syns tydligt på filmen att hunden har inskränkningar i sin belastbarhet när stocken höjs för sista stockslaget.Alla hundar kan inte ha en bra dag.FW.

    SvaraRadera